13 maj 2011

Sisu lite lagom


Jag har ett problem. Okej jag har flera men detta känns ganska akut. Jag är smygfinne. Jag gillar Finland och håller gärna på dem i olika sammanhang. Det är kanske inte jättepopulärt i tex idrottssammanhang att i Sverige hålla på Finland men det gör jag. Det hela började med ishockey. När jag var liten höll jag slaviskt på Sverige. Sedan började de stabilisera och etablera sig som ett lag att räkna med. Då kom lilla Finland in och jag gillar underdogs. Jag tyckte helt enkelt att det skulle väl vara trevligt för Finland om de fick vinna lite också. Svenskarna blev mer och mer kaxiga så det var helt okej när finnarna satte dem på plats. Detta har sedan dess hållt i sig. På senare år har ju inte VM eller hockey på landslagsnivå känts så hett så jag har inte riktigt behövt bry mig. Tills nu ... kommer snart tillbaks till detta.

Det är ju inget jag direkt erkänt att jag i Finnkampen håller på Finland. Förrutom när Stefan Holm var med. Honom fick ingen slå. Som om de kunnat det!!! Jag gillar verkligen Finnkampen som koncept. Jag bara håller på Finland. Jag älskar sport, kan fastna i det mesta och jag håller på Sverige för det allra mesta. I min favoritsport tennis dök det upp en finne som försökte slå sig in och vinna Stockholm Open men det vet ju alla att det är omöjligt så det var inte ens en jobbig situation.

Eurovision song contest som vi älskar att hata är för mig när det kommer till svenska bidrag en plåga. Sverige skickar alltid fel låt. Jag höll tummarna för att La voix inte skulle få ett enda poäng. Jag jublade när This is my life inte kom till final. Jag skämdes när Tusen och en natt vann. Under 15 års tid har jag bara varit nöjd med The worrying kind. Men Finland är ju ännu sämre så där behöver jag inte ta ställning. Tills 2006. Lordi eller Carola, det är ju inte ens svårt. Lordi all the way. För typ två veckor sedan hittade jag en ny artist på spotify. Paradise Oskar heter han. Som i Rasmus på luffen. Jag är så svag för killar som sjunger till sin gitarr så hans platta har gått varm hos mig. I tisdags såg jag honom i semifinalen till Melodifestivalen. Tävlandes för Finland. Såklart. Varför inte. Jag blev mycket glad när han gick till final. Jag blev även glad när Eric gick till final.

Final imorgon mellan Sverige och Finland. Final på söndag mellan Sverige och Finland. Jag tror inte på det här att hålla på båda så har man maximerat sina chanser. Du är det ena eller det andra punkt slut. Så vad är jag då imorgon. Jag är uppenbarligen svensk. Född i Sverige till helsvenska föräldrar. Jag har dock tre finska kusiner. Jag har besökt Finland flera gånger och tycker det är trevligt där. Jag bor i Sverige och eftersom jag inte emigrerat så trivs jag nog här också. Sverige har ett schysst shownummer men Finland en bra låt. Som stor populär hockeyspelare har Sverige Peter Forsberg. Finland har Teemu Selänne. Det avgör det. Teemu har sedan OS 1998 varit min hockeycrush. Ytligt och tjejigt jag vet. Men vem väljer ni?

source hockeyprofiler.se source eliteprospects.com

1 kommentar:

  1. Så himla orättvist att välja sunkiga Foppa i en beauty contest. Det finns stiligare alternativ! Men kul att Teemu hade tänder på den bilden i alla fall. Det var tider det!:)

    SvaraRadera