16 juni 2011

Böcker & Paj

För att kunna uppskatta bra musik behöver du ibland lyssna på dålig musik. För att kunna se att en film är bra behöver du ha sett en usel film. För att kunna se det vackra i en bok behöver du ibland läsa skräp.

Jag har alltid velat vara en del av en bokklubb. Jag älskar böcker. Framförallt uppskattar jag ett gott författarskap. När någon kan uttrycka sig med rätt ord i rätt sammanhang får den snabbt min stora beundran. Att få diskutera detta och utbyta tankar om en historia har varit en dröm hos mig. Denna dröm har gått i uppfyllelse. Låt mig presentera:

BÖCKER & PAJ


Bokklubben har förändrats lite genom åren, medlemmar har kommit och gått men grunden på vilken denna klubb är byggd är densamma. Bara böcker som vi kan driva med. Som sagt var ibland måste man läsa skräp. När den startade i en lägenhet i Haninge utanför Stockholm så var det tre uttråkade roomates som en dag sökte igenom den fjärdes bokhylla och valde ut en bok att läsa. Den töntigaste de kunde hitta. Det ska tilläggas att den fjärde roomaten har väldigt bra boksmak men hon kan heller inte slänga böcker så vi hittade en del korn. När vi flyttade isär så skickades en fantastisk Baywatchpocket emellan oss. Bokklubben tog en paus.

Den återuppstod igen en lördagsmorgon på Torget i Jönköping. Två original och ett nytt fräscht tillskott fann den vita serien. Glädjen var på topp. Klubben utökades en lördag på Myrorna och nu sattes tänderna i den eminenta författarinnan Victoria Holt. Vi fick lång tid på oss att läsa men till slut var det dags för vår sammankomst. Peppade till tänderna och med pajen i ugnen satte vi igång. Vi hade lite åhörare som tiggde och bad om att få lyssna till detta eminenta litteratursällskap. Citat lästes, fantastiska recensioner gjordes, personporträtt och vackert beskrivna miljöer. Aldrig har kulturkvoten varit så hög. De aderton släng er i väggen. Speciell eloge till Miriam som alltid får till störst inlevelse i sina böcker. Detta är verkligen ett möte mellan giganter.





Vi sitter nu med nästa bokomgång, redo att fördjupa oss i nya människoöden och möten. Becca är redan klar med sin bok. Vi andra har härliga läsarstunder framför oss. Citron- och fläderpaj kanske?

3 kommentarer:

  1. va trevligt! onskar att jag skulle kunna vara med. :)

    SvaraRadera
  2. sittplats i åhörarlogen bokas härmed. ;)

    SvaraRadera
  3. Du är alltid välkommen Emilee. Inga, vi får se.

    SvaraRadera