9 mars 2011

Möjliga möjligheter



Jag älskar denna bild. Den är tagen i Helsingfors. Byggnaden är domkyrkan och pulkabacken är trapporna. Dessa människor såg inte snö som hindrade dem från att komma upp, de såg en möjlighet att ha roligt denna soliga dag. Jag och några vänner befann oss i Finland tidigt i januari och vi skrattade gott åt denna syn.

Jag vill kunna vara mer sådan som ser möjligheter. Jag och en vän skämtar alltid när vi shoppar att det mesta kan bli bra om vi bara ändrar lite här och lite där. Saken är den att jag är inte speciellt bra på att ändra lite här och där men jag känner folk som är. Min kära granne ser inredningsmöjligheter överallt. Hon ser charmen i ett gammalt skåp, tar hem det, sätter sin prägel och sedan vill alla ha hennes loppisfynd.

Min kära vän som hjälpte mig att packa såg alla möjliga hålrum att stoppa ner saker i kartongerna. Hon ser praktiska möjligheter överallt. Allt kan effektiviseras och göras bättre. När vi ställdes inför en kasse full med omatchande strumpor var det svårt att se ett ljus i tunneln. Vi stötte på patrull och fick ge upp. Det bör tilläggas att strumporna hörde hemma en trappa upp.





Jag är som sagt var inte så bra på att alltid se möjligheter. Jag har i sex nätter sovit bredvid en stor fin jacuzzi och aldrig ens tänkt tanken att använda den. Så idag har jag invigt den. Tänkte att om det där reningsverket ändå ska sätta igång 02:05 så kan det väl ha något att rena. Mina vänner - det är ett bättre liv. Ut med duschen in med jacuzzin. Den här har som en slags säng som med sina vattenstrålar och bubblor masserar dig. Helt fantastiskt.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh




3 kommentarer:

  1. vad bra att du tycker om jacuzzin!
    är det min mamma du pratade om?

    SvaraRadera
  2. Här skulle bilden du mms:ade mig i veckan också passa in... så att man förstår vems strumporna är :)

    SvaraRadera
  3. älskar det här inlägget! positivitet är det bästa!!! :] tack för "strumporna-ta upp-et" hm...

    SvaraRadera