28 oktober 2011

Dagens godnattsaga



Det var en gång två flickor som tyckte om att lyssna på musik. De tyckte om andra saker också men det är en helt annan saga. I sina unga år fick de genom sina äldre syskon höra om ett nätverk stora pojkar. De sjöng sånger som fick flickorna att rysa och drömma om framtiden. De kunde alla sånger utantill. Endast värdiga vänner fick ta del av denna nyfunna skatt. De stora pojkarna bodde långt bort och sjöng inte sina sånger där flickorna kunde höra dem på riktigt. När flickorna blev äldre försvann de stora pojkarna. De började göra saker som stora pojkar inte ska göra. Då kan stora pojkar inte sjunga mer. Flickorna blev ännu äldre och det kom in nya stora pojkar i flickornas liv som fick dem att sjunga högt i bilar. Men dessa stora pojkar höll en speciell plats i flickornas hjärtan.

När en lång vinter var på väg mot sitt slut, i en tid inte så långt ifrån nu läste flickorna om den största pojken av de stora pojkarna. Han hade slutat med det som stora pojkar inte ska göra och han hade börjat sjunga igen. Han hade till och med flyttat till landet där flickorna bodde. Iallafall när det inte var kallt så näsan förfrös. Han åkte runt och sjöng för alla utom för flickorna. När den stora pojken kom var flickorna borta. Det var som trolleri.

Så en dag när solen stod högt på himlen och flickorna njöt av sommaren hände något speciellt. Flickorna kanske till och med skulle kalla det ett underverk. Efter en härlig dag med goda vänner begav de sig till en plats som är fylld av skratt och skrik. De strosade in och skulle till att leta efter någon de kände när den ena flickan på en stor tavla läser att den stora pojken som ägde nätverket sjunger på den plats där flickorna är. Kan det vara sant? Är det möjligt? Flickorna måste få se det igen. Medans de står och väntar på att orden ska komma tillbaka hör de en röst inte alltför långt borta. En röst som finns fasttejpad i deras öron och hjärtan. De hör den största pojken. De går runt några buskar och där är han. Sjungandes de sånger som de kan så väl. Lyckan var total. När det var dags för sista sången vågade de inte hoppas, knappt andas. Skulle den komma? Den bästa av alla sista sånger?

Som alla bra sagor så slutar även denna saga lyckligt. Den slutar så HÄR!

1 kommentar: