11 november 2011

Dagens liveuppdatering

Jag gillar liveuppdateringar och har alltid velat göra en. Känns som att man får ta de chanser man får. Idag 11.11.11 invigs Spiran, Jönköpings nya kulturhus/ konserthus/teater. Sitter här på Munksjöns strand, på marken, vid vattnet, mitt i den kalla vintern. Då kör vi!

17:41 De har sagt att vi inte ska stå för tätt på bron. Okej då. En barnkör på 2000 håller på att ställa upp sig.

17:46 Det rör sig på vattnet. Ubåt? Hajar som nyser? Fiskar gone wild av fabrikens utsläpp?
Eller kanotklubben som tränar.
Nu drar trummorna igång.

17:52 En ensam jet-ski drar runt i ett blått ljus. Barnen har nu samlat sig.

17:54 En man med rumpan väldigt nära Leas ansikte fes.

17:56 Vi får nu veta att vi har de bästa platserna. Tur det för det börjar kännas i rumpan.

18:00 Stjärnor börjar blinka på Spira. Kören drar igång med O Fortuna. Byggnaden används som storbildsskärm.

18:03 En helikopter närmar sig. Tydligen bärandes nyckeln till Spiran. Den sänker sig över Spiran, släpper nyckeln men ack den försvinner. Nu letar barnkören efter den.

18:10 Efter alldeles för långt trummande kommer äntligen Ola Salo och säger att han också oroar sig ibland. Inte helt oväntat kommer en aukustisk version av The Worrying kind. Vi hade nog behövt den lite snabbare versionen.

18:15 Skickas en flotte med rövare ut på Munksjön för att hitta nyckeln. Ronjarövarsången sjungs.

18:18 Tar de fram det tunga artilleriet. Charlotte Perelli sjunger om Karlsson på taket som också anlitats för att hitta nyckeln.

18:22 Nu kör de en afrikansk krigsdans som vi med de bästa platserna inte kan se.

18:25 Börjar tonerna till You raise me up klinga. Vi tror det är Helen Sjöholm men inte hundra. Det jongleras med eld. Alla lampor tänds. Det är vackert.

18:29 Kommer barnen på att de inte behöver en nyckel för att komma in. Allt som krävs är lycka, glädje, skratt och kreativitet.

18:30 Kulturministern börjar tala. Befarar det värsta.

18:35 Det tutas nu ordentligt. Kanotklubben glider runt med eld. Jag känner inte mina fingrar.

18:40 Nu händer det grejer. Bandet börjar med introt till Let me entertain you. Ola Salo börjar sjunga, inte Robbie direkt. Han saknar farten och trycket. Men hjälp vad snabbt jag skulle sakna Ola. Charlotte Perelli tar över, slaktar låten och mumlar över texten. Kvinnan som vi insett inte är Helen Sjöholm fortsätter och gör det hela än värre. Tack och lov att Ola kom tillbaka och avslutade låten.

18:45 Äntligen är Spiran förklarad invigd. Ola vill dra ett extranummer och eftersom de inte har något så ska de göra Robbiecovern en gång till. Nu är det dags att gå!

Slutbedömning: Om man väljer att ha en invigning i mitten av november, nollgradigt och lite blåsigt, ska man hålla tiden och hålla igång tempot.




2 kommentarer:

  1. Instämmer!!
    Mannen med rumpan var inte kul, alltså! :)
    Och vet du vad, det blev inget extranummer!!! Har aldrig sett folk gå hem så fort :))

    SvaraRadera